Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten

Order of merit

Categorie A

Ronald Speijer
1 Martijn Paehlig
410 uit 7
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.22.14.png
2 Louis Westhof
370 uit 7
Portret Foeke.jpg
3 Foeke Collet
350 uit 7
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.15.19.png
4 Henri van der Steen
310 uit 7
www.hetfotoatelier-laarbeek.nl--7(1).jpg
5 Marijke Brouwers
310 uit 7
ruud_onstein.jpg
6 Ruud Onstein
300 uit 7
IMG_1132.JPG
7 Annette de Jong
280 uit 7
Peter van Weel.jpeg
8 Peter van Weel
270 uit 7
Volledige uitslag
Order of merit

Categorie B

Bjorn Remmerswaal
1 Bjorn Remmerswaal
330 uit 7
sonjapasfoto.jpeg
2 Sonja van de Rhoer
310 uit 7
michiel 1portret(2).jpg
3 Michiel van Kleef
300 uit 7
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.11.56.png
4 Ger Laan
280 uit 7
Schermafbeelding 2023-11-01 om 16.55.19.png
5 Paul Boehlé
280 uit 7
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.22.25.png
6 Onno Hansum
270 uit 7
elainepas.PNG
7 Elaine de Boer
260 uit 7
Harald Taylor.jpg
8 Harald Taylor
240 uit 7
Volledige uitslag
Order of merit

Sponsoren

Schermafbeelding 2023-11-01 om 17.07.34.png
1 Eric Venghaus
290 uit 3
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.07.06.png
2 Alwin de Rijke
260 uit 3
Jolanda.jpg
3 Jolanda Swart
250 uit 3
Volledige uitslag
Order of merit

Categorie A

Ronald Speijer
1 Martijn Paehlig
410 uit 7
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.22.14.png
2 Louis Westhof
370 uit 7
Portret Foeke.jpg
3 Foeke Collet
350 uit 7
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.15.19.png
4 Henri van der Steen
310 uit 7
www.hetfotoatelier-laarbeek.nl--7(1).jpg
5 Marijke Brouwers
310 uit 7
ruud_onstein.jpg
6 Ruud Onstein
300 uit 7
IMG_1132.JPG
7 Annette de Jong
280 uit 7
Peter van Weel.jpeg
8 Peter van Weel
270 uit 7
Volledige uitslag
Order of merit

Categorie B

Bjorn Remmerswaal
1 Bjorn Remmerswaal
330 uit 7
sonjapasfoto.jpeg
2 Sonja van de Rhoer
310 uit 7
michiel 1portret(2).jpg
3 Michiel van Kleef
300 uit 7
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.11.56.png
4 Ger Laan
280 uit 7
Schermafbeelding 2023-11-01 om 16.55.19.png
5 Paul Boehlé
280 uit 7
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.22.25.png
6 Onno Hansum
270 uit 7
elainepas.PNG
7 Elaine de Boer
260 uit 7
Harald Taylor.jpg
8 Harald Taylor
240 uit 7
Volledige uitslag
Order of merit

Sponsoren

Schermafbeelding 2023-11-01 om 17.07.34.png
1 Eric Venghaus
290 uit 3
Schermafbeelding 2023-10-31 om 23.07.06.png
2 Alwin de Rijke
260 uit 3
Jolanda.jpg
3 Jolanda Swart
250 uit 3
Volledige uitslag

Het schoolreisje-gevoel

08.07.2020 De Redactie

Het regende pijpenstelen onderweg naar Breukelen, het weer waarbij je normaal denkt: ‘Is het echt leuk om vandaag te gaan golfen?’. Nu kon ik me verheugen op een zonnetje, lekkere temperatuur, weinig wind, prachtige fairways en snelle greens op een toplocatie. Pebble Beach spelen in het kader van de NVGJ Duca Golf Experience in het nieuwe pand van Duca del Cosma. Strak en stijlvol, was mijn eerste gedachte bij binnenkomst in de nieuwe locatie aan de Corridor nummer 27. En wat fijn om weer een aantal NVGJ’ers te zien. Natuurlijk Madelon als WL van de dag, Ruud T. als hoffotograaf en mijn flightgenoten Ron, Taco en Willem B. Het voelde – op afstand — direct weer als vanouds.

Na een beetje inslaan was het tijd voor een korte rondleiding door het pand. Eerst de schoenen …. Wat een snoepwinkel! De een nog mooier, leuker, meer bijzonder dan de ander. De keuze is enorm. En dan te horen dat er volgend jaar nog meer nieuwe modellen bij zullen komen. De enige oplossing is heel veel te golfen en dus heel veel schoenen te slijten, zodat we onze kast wel aan moeten vullen met een of meer van deze modieuze praktische modellen.

Na de rondleiding en de koffie moest het er toch van komen. Doen waar we voor gekomen waren, het spelen van de eerste 9 holes van Pebble Beach. Onze scores en hoe die tot stand kwamen kun je lezen in het verslag van de iets later binnengekomen, zeer gesoigneerde en gewaardeerde WvdE. Ik weet dat ik beter ging spelen nadat de overheerlijke broodjes werden binnengebracht. Een broodje rosbief met geschaafde Pecorino en een broodje kipfilet tonnato zorgden ervoor dat mijn scores begonnen te lopen. 18 stf op hole 8, 1 punt op hole 9 was al voldoende geweest. Helaas, mijn derde slag, een chipje shankte ik en de bal kwam in de bunker. De vierde slag ging te ver en uiteindelijk kwam ik er met een 7 af. Jammer, maar ik heb genoten, van het spel, van het gezelschap en bovenal van de gastvrijheid en warme ontvangst van Frank van Wezel en zijn team.

Staartje: Boudewijn werd zo enthousiast toen ik hem de website met de schoenen van Duca del Cosma thuis liet zien, dat hij direct twee paar schoenen heeft besteld. Ik vond dat ik niet achter mocht blijven en heb ook twee paar besteld, zodat wij allebei van nu af aan altijd modieus in de baan zullen verschijnen.

Voor wie ook zo genoten heeft van de lekkere broodjes bij Duca del Cosma mijn recept voor Kipfilet tonnato oftewel kip met tonijnsaus Een bekend Italiaans gerecht dat regelmatig op een menukaart in een restaurant is te vinden is Vitello tonnato, kalfvlees met tonijnsaus. Toch zien veel mensen er tegenop thuis kalfsvlees te bereiden en kiezen als noodoplossing nogal eens voor gebraden varkensfricandeau als vleesbasis. Met kip smaakt het niet alleen goed, het is goedkoper dan kalfsvlees en gemakkelijk te bereiden. De over het algemeen calorierijke saus met mayonaise kan een stuk lichter worden gemaakt door de saus te verdunnen met bouillon. Serveer het gerecht als voorgerecht of zoals in dit geval als hoofdgerecht, gecombineerd met tomaten en een smakelijk boerenbrood. Geef er een mooie olijfolie (extra vierge) apart bij. Zet anders eens twee soorten olijfolie op tafel en proef welke het beste bevalt. Er is tegenwoordig zoveel keuze in smaken, dat dit een leuk experiment is.

Circa 500 gram (scharrel)kipfilet

3 dl kippenbouillon

voor de tonijnsaus:

3 eieren

1 blikje (ca. 200 gram) tonijn in water

3 eetlepels mayonaise

5 eetlepels kippenbouillon

2 ansjovisfilets

1 eetlepel kappertjes

peper, zout

4 (tros)tomaten

verse basilicum

Breng de kippenbouillon (zelf getrokken of van een tablet) aan de kook in een niet te grote pan. Leg het kipfilet erin, zorg ervoor dat de kip net met de bouillon is bedekt. Laat de kip op een laag vuur, afgedekt, in circa 10 minuten garen, keer tussentijds eenmaal. Neem de gare kip (controleren, het vlees moet bijna wit zijn, niet meer te roze!) in de pan van het vuur en laat de kip afkoelen in de bouillon (gaart dus nog iets na). Neem vijf eetlepels van de bouillon af voor de saus.

. Kook de eieren hard in 7-8 minuten. Pel ze en neem de dooiers eruit. Bewaar het eiwit voor de garnering. Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn met de eidooiers, mayonaise, kippenbouillon, ansjovisfilets, kappertjes en peper naar smaak.

Snijd het kipfilet in mooie plakken. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Leg het kipfilet om en om met de tomaat op een schaal. Bestrooi met (weinig) zout en peper en schenk de saus eroverheen. Garneer met in stukjes gesneden eiwit en basilicum en eventueel nog wat kappertjes.

Sonja van de Rhoer

EMGJ emgj.jpg
EMGJ Hélène Wiesenhaan © Hélène Wiesenhaan
Nieuws Hélene Wiesenhaan © Hélene Wiesenhaan
Nieuws Anton Kuijntjes © Anton Kuijntjes
EMGJ Afbeelding van WhatsApp op 2024-11-11 om 17.15.38_46874367.jpg
EMGJ Leading Courses © Leading Courses